19:00

Referat: Dalby GIF - AIF Barrikaden

Startelva: Simon S – Majed, Albin, Ghafur, Stefan – Henke, Martin N, Abbe, Kevin – Shershah, Milad

Började på bänken (avbytare låter fel eftersom vi bytte runt mycket och ingen var ute jättelänge utöver Henke och Albin som båda utgick på grund av skadekänningar):
Rabih som kom in som anfallare efter drygt 25 minuter men senare gick ner som först inner- sedan yttermittfältare (väl?).
Markus som kom in som anfallare efter drygt 25 minuter, en position han stannade i matchen ut.
Thomas som också han kom in efter drygt 25 min, i hans fall som vänster yttermittfältare, en position han stannade i matchen ut.

Precis i början kändes det som att detta skulle bli en jämn och ganska tät match men sedan blev den mindre jämn och vår defensiv mindre tät ju längre matchen led.

Målskyttet inleddes i den 8:e min när deras målskytt mer eller mindre sprang in bollen i tomt mål (frågan är om den inte bara studsade på honom in) sedan Simon blivit satt ur spel efter ett fint uppbyggt anfall.

Två minuter senare kunde vi faktiskt kvitterat på vår enda heta chans under hela matchen när Shershah slog ett högerinlägg där Martin kom vid bortre stolpen men från bara någon meters håll nickade över, förklaringen till att Martin som brukar vara säker i sådana här lägen var tydligen att han var så nära stolpen att han var rädd att ramma den vilket gjorde att han inte satsade distinkt.

Därefter vidtog en period där Dalby väl visserligen hade ett visst övertag men inte skapade några klara målchanser. Det dröjde till den 35:e min innan de fick till ännu ett riktigt fint målgivande anfall när en fin kombination ledde till en fri spelare centralt som avslutade snyggt med en mycket väl avvägd lobb över utrusande Simon. Albin hann fatt bollen på själva mållinjen men lyckades trots lite akrobatik inte med mer än att hjälpa den in i nättaket (ingen lätt uppgift).

Nu kom målen tätare och sedan både Henke och Albin tvingats utgå helt oplanerat blev begripligt nog allt ganska rörigt och de kunde göra 3-0 i 41:a min på ett skott från en helt omarkerad från relativt nära håll som Simon först såg ut att rädda men inte riktigt fick fatt i. Än större blev den mentala uppförsbacken när de sedan också hann göra 4-0 bara sekunderna innan pausvilan.

I den andra halvleken flyttade vi ner en spelare på mittfältet så att Markus blev ensam på topp och ensam var just vad
han blev. Jag fick en omedelbar association till en kort period då vi hade vår store målskytt Anders Folkesson på topp men han fick mycket lite stöd bakifrån och ständigt befann sig ensam mot ett flertal motståndarspelare.

Om jag förstod saken rätt hade det talats en del i pausen om vikten av att ha tätare mellan lagdelarna i såväl offensiven som defensiven. Precis som i första halvlek såg det bäst ut i början och vi tajtade till det lite och fick igång lite eget spel på mittfältet även om bollen sällan kom så långt som till Markus. Dock släppte vi också under denna period till ett par jättefina lägen för dem som dock båda blockades till resultatlösa hörnor.

När runt timmen spelats ökade sedan Dalby på målskörden med 2 vilket skulle visa sig vara det som spikade slutresultatet 6-0, båda sedan vi blivit helt överspelade i försvaret. De var sedan ytterst nära ett sjunde mål strax därefter när den helt frie spelaren nog tog i lite väl mycket på bekostnad av precisionen och det stenhårda skottet gick strax utanför krysset.

De bytte in ett par duktiga spelare i andra som stundtals sprang lite slalom mellan våra spelare och det är med tanke på det förvånande att de inte gjorde fler mål. Två riktiga chanser till detsamma hade de; i den 77:e min träffade ett långskott ribbans ovankant och i den 86:e tvingades Simon till en reflexräddning för att freda målet.

Dalby var rätt bra och vann mycket på att de helt enkelt sprang såväl mycket snabbare som mer än oss vilket visade sig i att de t.ex. kunde komma med fyra mot tre i ett anfall för att sedan om de förlorade bollen och vi kontrade ändå ävara typ tre mot en eller fyra mot två också när de försvarade sig.

Det var kanske inte så många i vårt lag som var jättedåliga i sig själva. Det var främst som lag vi inte funkade och därmed nog lite grann bidrog till att de såg lite bättre ut än de var. Det var mycket missförstånd både mellan och inom lagdelarna och också avståndet mellan lagdelarna Ambitionerna att i andra halvlek minska detta avstånd lyckades delvis i defensiven, när vi lyckades komma undan med två baklängesmål, men kvarstod definitivt i offensiven.

För att fortsätta kritiken så var det också så att vi när vi väl tajtade till spelet blev väldigt plottriga och ofta spelade till den som var närmast som i sin tur spelade en 2-meterspassning till någon annan utan att vi vann någon mark alls. De som genom löpningar gjorde sig spelbara fick allt för sällan bollen.

Nu bör väl efter all denna kritik sägas att det var mycket oturligt att just två spelare med så stor rutin som Albin och Henke tvingades bryta matchen så tidigt Förlorat hade vi nog gjort ändå men vi hade knappat blivit så utklassade som nu blev fallet.

Om jag ska hitta några positiva grejer så var det åtminstone i första halvlek så att vi vann det mesta i luften. Men när jag tänker efter så spelade de nog väldigt mycket längs marken så ”det mesta” blev ändå inte jättemycket.
Individuellt var Abbes första halvlek då han spelade innermittfältare mycket bra och Martin gjorde också en rätt gedigen insats matchen igenom, speciellt med tanke på att han bara minuterna före matchen inte trodde att han skulle kunna spela alls. Att Markus har en hög grundkapacitet kunde man än en gång skönja men han hann bara glimtvis visa den eftersom han fick så lite bollar att jobba med.

STATISTIK: (våra siffror först) Hörnor: 2-6 Avslut på mål: 3-13 Avslut utanför: 5-8